Verbinding
Ontwikkeling
Volharding
Respect
Vurigheid

Judo A-Zeven

Selectie Judo A-Zeven

Stichting Judo A-Zeven is een overkoepelende organisatie van verschillende judoclubs. Judo A-Zeven is een initiatief van oud-wedstrijdjudoka’s Marco Oord, Edwin Steringa en Grietzen Bouma. Door de kennis, ervaring en inspiratie van deze drie judoka’s over te brengen op de nieuwe talenten en met behulp van een groep enthousiaste clubtrainers , moet het doel bereikt kunnen worden. . Deze technische commissie bestaat uit de volgende trainers: Edwin Steringa, John van de Meer, Timo van Leerdam, Wytze de Jong & John Poelstra en vrijwilligers

Het doel is aansluiting te krijgen bij de nationale judotop. Door de samenwerking tussen de verschillende judoclubs is onze selectie breed genoeg om in alle leeftijdscategoriën die aansluiting te vinden. Daarnaast is erg belangrijk, zoveel mogelijk mensen plezier te laten beleven aan de judosport. Zo wordt er bijvoorbeeld een interne competitie georganiseerd voor beginnende judoka’s om op een leuke manier kennis te maken met judo als wedstrijdsport.

De wedstrijdjudoka’s van de betrokken clubs krijgen de mogelijkheid, zich op een snelle en professionele manier te ontwikkelen. Judo A-Zeven probeert de judosport in het noorden een positieve impuls te geven door het organiseren van extra trainingen en deel te nemen aan internationale wedstrijden, teamwedstrijden, competities, trainingsstages en andere activiteiten.

Deelnemende Judo Clubs
De bedoeling is dat we met heel Friesland een front vormen, zodoende kunnen we op onze trainingen een sterk deelnemersveld uit de verschillende aangesloten clubs neerzetten en daadwerkelijk verschil maken in judoënd Nederland, alleen op club niveau is dit niet meer haalbaar .

De gezamenlijke wedstrijdtraining staat in het teken van wedstrijdtechnieken en -tactieken. Tevens worden er veel randori’s gedaan.