Verbinding
Ontwikkeling
Volharding
Respect
Vurigheid

Talentpartner

De Judo Bond Nederland (JBN) is met bijna 750 aangesloten clubs en 47.000 leden een van de grotere sportbonden in Nederland. De bond is niet alleen het overkoepelend orgaan van de judosport, maar ook van aikido en jiujitsu. Sporten die, zo meent de bond, zorgen voor verbinding van mens en samenleving.

Kwaliteit

De JBN heeft een groeiend aantal leden en vrijwilligers. De bond verbindt ze met elkaar, de club en de samenleving. Als organisatie staat de bond voor kwaliteit. Ook veiligheid, respect, plezier en succes zijn voor de JBN belangrijke waarden.

Talentontwikkeling

Door innovatie en een integrale aanpak stimuleert de JBN ook talentontwikkeling binnen clubs. De bond biedt de beste judoka’s van ons land een internationaal winnend programma, zodat Nederland structureel een van de beste acht judolanden van de wereld is en blijft.

De JBN kent voor talentvolle judoka’s een topsporttraject: van leren tot excelleren. Het begint hierbij op jonge leeftijd op de lokale club. Wanneer een judoka’s ambitie verder reikt dan wat de club (qua sparring) kan bieden, dan kan een judoka deelnemen aan regionale trainingen waarin talentvolle judoka’s samen trainen om elkaar beter te maken.
Talentpartners zijn door de JBN aangemerkte partners in de opleidingsstructuur. Zij bieden een programma aan waarin een judoka zich optimaal kan voorbereiden op doorstroom naar academie en senioren programma op het nationaal trainingscentrum (NTC) op Papendal en beschikken over kader welke de judoka kan coachen tijdens het internationale traject. Een judoka van de club kan, eventueel aanvullend op zijn clubprogramma, bij een talentpartner trainingen volgen, om hiermee zijn programma zo optimaal mogelijk in de richten.
Hieronder is schematisch deze opleidingsstructuur weergegeven.

Talentpartners

Er zijn landelijk 16 talentpartners benoemd.

De talentpartner biedt een optimaal programma aan op de volgende punten:

  • Sporttechnisch programma
  • Kader & wedstrijdbegeleiding
  • Faciliteiten
  • Experts
  • (Para)medische begeleiding
  • Onderwijs

Met de volgende clubs/stichtingen is samenwerking tot talentpartner vastgelegd:

Alkmaar – Sportinstituut Tom van der Kolk
Amsterdam – TopJudo Amsterdam
Arnhem – Budovereniging Bushi Arnhem
Den Haag – Lu Gia Jen
Echt – Judo Talentontwikkeling Limburg
Eindhoven – Judo Essink Support
Veendam – Stichting Judoteam Groningen
Haarlem – Stichting Topjudo Kenamju
Heerde – Sportcentrum Bijsterbosch
Heerenveen – TalentbaseNL
Leusden – Theo Meijer Sport
Maassluis – Mahorokan
Nieuw-Vennep – Judo Yushi
Nijmegen – Stichting Top Judo Nijmegen
Rotterdam – Judo De Korte
Utrecht – Top Judo Utrecht